Barnton Brae

House enlargement and refurbishment

This 1970’s bungalow has undergone a radical transformation, from an uninspiring single storey dwelling to an extensive four bedroom light filled home. The west wing of the house has had an additional storey added to accommodate two new bedrooms and a shower-room and at ground floor a new master bedroom with dressing room, en-suite and front veranda has been provided.

A new front gable as been added to the east wing and the kitchen area extended. The fabric of the extensions and refurbished areas utilise a proprietary woodfibre insulation system, providing optimal acoustic and thermal properties. The lead clad dormers and canopy framing the large sliding doors represent the aspirations of our Clients for a modern, stylish and unique house.