Dalrymple Crescent

Victorian House Refurbishment & Garden Room Extension

The large semi-detached townhouse, situated over three levels, is to be fully refurbished to a high standard improve the range and quality of the accommodation and thermal performance of the fabric. The ethos of the renewal is to conserve original features, whilst integrating modern materials and fittings to create a subtle blend of the traditional and contemporary and unique. The majority of the building work will take place in the basement storey which gives access to the large garden, with the layout opened up; walls insulated internally with wood fibre insulation and underfloor heating installed throughout.

The garden room extension, the only area of new-build, is formed to reflect the angles of the adjacent bay window, with the main glazed face orientated towards the south west corner of the garden to maximise daylight. The pre-patinated copper cladding, triple glazed windows and eaves system rooflight ensure a