Dick Place

Refurbishment & Extension

The compact Victorian villa had been extended in two phases, resulting in an untidy and unsympathetic arrangement of roofs and poor access to the garden. The aim of the project was to provide a large open-plan kitchen, dining and living area opening directly out onto the garden and to visually and spatially unify the back of the house.

This is achieved by the demolition of the kitchen annex, removal of the rear wall of the house and erection of a large extension to connect the wall and roof surfaces of the remaining addition and main house. Internally a high vaulted ceiling with a fixed rooflight brings together the uses of the open-plan space. Windows and doors have been treated traditionally to blend with the existing architecture. The project also involved the full refurbishment of the other rooms of the house.